Британський школяр заробив на своїх картинах $ 2 200 000

Школяр заробив на своїх картинах $ 2 200 000 за 20 хвилин
Учень початкової художньої школи розбагатів на 2,2 мільйона доларів після того, як намальовані ним картини були розкуплені на аукціоні всього за 20 хвилин. Десятирічний Кірон Вільямсон (Kieron Williamson), відомий як «міні-Моне», придбав міжнародну популярність після того, як написав пейзаж на сімейному святі п'ять років тому.
23 його роботи були продані інтернет-покупцям за ціною 360.000 доларів всього за 20 хвилин.
Ціни на картини, написані юним генієм, коливаються від 3,5 тисяч доларів за невелику акварель до 30 тисяч доларів за зимовий пейзаж, написаний біля його будинку в Норфолку.
Перші роботи Кирона з'явилися на ринку в 2009-му році. Тоді 19 з його картин були продані за 36.000 доларів на закритому аукціоні. Виручені від продажу гроші дозволили Кірон купити новий будинок для себе і своїх батьків, а також інвестувати в твори інших художників, таких як англійський пейзажист Лоуренс Стівен Лорі.
«Критики світу мистецтва вважають, що його роботи стали значно краще в порівнянні з минулим роком. Останні з написаних ним картин просто феноменальні. "
"Ми не тиснемо на нього. Він просто малює коли сам цього хоче», - розповідає 47-річний арт-дилер Марк Вільямсон. Менеджер галереї Адріан Хілл, який курирував продажу, сказав: «Я бачив як виросло його майстерність у порівнянні з минулим роком . Здається, він піднявся на новий рівень ». З наступного року Кірон перестане відвідувати школу і буде вчитися вдома, щоб мати можливість зосередитися на живопису.
На більшості його картин зображені ландшафти місцевості навколо Норфолка, де він прожив усе своє життя, і Корнуолла, який є його улюбленим місцем відпочинку.
Серед шанувальників таланту хлопчика не тільки жителі туманного Альбіону. На останніх торгах його картини набували цінителі живопису з Європи, США, Японії та Канади. Всі доходи від продажу картин направляються в його власну компанію Кірон Вільямсон Лтд, директорами якої є його батьки.














Комментарии